LIVET I LA

Känner mig hurtig

Kategori: Allmänt

Just nu är jag faktiskt fylld av energi och jag är övertygad om att det beror på att ljuset är tillbaka. Vaknar runt halv 6 innan klockan ringer på mornarna. Livet blir så mycket enklare när det är ljust utomhus. Schemat känns späckat ända fram till skolavslutningen men det är ändå roliga saker som händer.

Jag har hunnit med en hel del vårpyssel här på farmen och mamma och D har hjälpt mig med en hel del sommarved så det känns bra. Nästa vårprojekt är att skura altanen så att sommarmöblerna kan få flytta fram från ladan. Just nu tänker jag mycket på alla blomprojekt jag har lust att ta tag i, jag har väl inte några större trädgårdsmästarkunskaper men jag tycker det är väldigt roligt och rogivande att pyssla med trädgårdsarbete. Min son kommer förmodligen att bli trädgårdsmästare när han blir stor, han älskar blommor och planteringar och synar alltid andras trädgårdar när man är ute och åker därför känns det extra roligt och pyssla ute.

Hästarna får sommarskor och vi väntar på lite gröna strån så åtminstone de små kan gå ut på "grönbete" så fort som möjligt, det är ett underbart steg mot sommaren.

Springer gör jag också på kvällarna, är så stolt över mig själv, trodde aldrig att jag skulle bli någon joggingmänniska, men men, man ska aldrig säga aldrig.

Det enda mörka molnet över LA farmen just nu är vår älskade gamle Bernard, han har levt ett långt härligt kattliv men börjar nu ge upp tror jag. Han väger inte mycket längre och är sliten i höft och bakben så nu väntar jag bara på att någon ska ge mig kraft att ta ett tungt beslut:-(

Barnens far åker på semester ett tag så det är tur att jag har mycket energi just nu för nu blir jag ensam med barnen ett tag. Välkommen att fråga mig om energin finns kvar om ett par veckor.

Ha det gott kära vänner och kom i håg att njuta av livet för det går inte i repris! (försöker själv i alla fall)

Lervälling

Kategori: Allmänt

Påsklovet är över och våren är här. Vilket i dag innebär 5 plusgrader och kalla vindar. Vi har hunnit med några påskmiddagar, fyraårskalas och ett besök i Gävle hos min kusin och barnens tremänningar. Vi bestämde att det var dags att ut och åka lite tåg och då kändes Gävle som en lagom tripp. Det är lika roligt varje gång när vi träffas och jag måste måste säga att vi inte har många släktingar, men dom vi har är desto bättre.

Barnen är hos pappa och jag skulle behöva göra massor med "nyttiga" saker i helgen men inspirationen tryter när det blåser så kallt ute. Min gård består just nu i stort sett bara av lervälling, inte helt kul. Hästhagarna är leriga och fulla med skit, bläää, men det blir sommar och grönt även i år hoppas jag. Ska i alla fall försöka att gå ut och kratta lite här och var så det blir lite bättre.

Nästa vecka börjar allvaret igen och det är dags att göra de sista nio veckorna innan barnen får sommarlov. Intensiv period, med mycket aktiviteter i skolan, men det är ändå den roligaste perioden på läsåret tycker jag. Svårt att fatta att det snart gått 2 år sen jag blev klar med mina högskolestudier, tiden går fort när man har roligt.

Min allra bästa Petra fyller 40 i juni och nämnde lite fint att hon skulle kanske ha lite kalas, hade helt förträngt det faktum att hon blir 40 (kan man inte tro), men nu har jag en rolig fest att se framemot i alla fall. Vad ska man överraska henne med tro? Tips?

Vi har också börjat planera sommarens tripp till Skog och P-floyd, det blir nog traktor och vagn dit i år med ett tjugotal härliga människor, ska bli så skoj.

Ha det gott kära vänner och njut av våren även om det blåser kallt, trots allt är det april och då ÄR det vår oavsett väder:-)

En Mysig ridtur med barnen blev det i dag.

Kategori:

dsc00784 (MMS)

En Mysig ridtur med barnen blev det i dag.

AAAAAAAAAAAAAAAAAARG

Kategori: Allmänt

Måste bara få kräkas lite över den karl som i Aftonbladet säger att: "Jag tror att kvinnorna från Thailand får männen i Sverige känna sig som riktiga män - dom tar hand om dig utan att tycka det är jobbigt. Kvinnan vet helt enkelt sin plats;)

Kommentarer överflödiga!