LIVET I LA

Sliten

Kategori: Allmänt


Efter magsjukan kom en underbar påskhelg med riktigt sommarvärme. När jag väl piggnat i så drog jag i gång med olika projekt här på farmen, som vanligt! söndagen var helt underbar, jag vaknade tidigt åkte ner till jobbet och fick undan lite jobb som jag egentligen skulle gjort innan jag tog påsklov, åkte hem och drog ris och sågade några timmar, lånade Sofias häst och tog ett dressyrpass i solen. På kvällen drog jag och Anette ut på skogslöptur. När vi närmade oss slutet på vår mil började jag må illa igen, men det gör jag ju när jag närmar mig mål, jämt! Den här gången slutade det dock med att jag kräktes i diket:-( Sen var det kört igen, la mig livlös i soffan och tyckte synd om mig själv och vaknade och kräktes några gånger.

Måndagen blev en absolut vilodag. Magnus följde med mig och barnen på roadtrip till Borlänge, Sahlins strutsfarm mm. Sen åkte vi hem och grillade. Skönt, men jag är sliten. Nu ska jag verkligen försöka ta det lugnt ett tag. Jag gör något jämt!! Jag måste lära mig att vila. Får se om jag lyckas nån gång. Tur, tur, tur att jag inte anmälde mig till halvmaran i Säter i helgen. ska ta det lugnt den här veckan men nästa helg är det Spring i benen i Borlänge för hela familjen så då ska jag vara fit for fight igen.

Tjingeling, hörs snart igen!

20110420 11:49

Kategori: Allmänt

Två dagar kvar till påsklov, då däckar jag. Precis som innan jullovet. Vaknade i natt och trodde jag hade feber men inte då 36,9 stod termometern på. Ett par timmar senare stod den på 39,9. Suck, helt slut!! Behöver vård!! Behöver också göra klart allt på jobbet innan påsk!! Hatar att vara sjuk, jag blir så ynklig då. Skulle aldrig tagit alvedon heller tror jag för då piggnar man i lagom mycket för att inse hur mycket som blir lidande av att man ligger här. Bättre med 39,9 än 38,9 för då sover jag i alla fall. Over and out! Väck mig när jag är helt frisk igen!!!

Varför kommer man aldrig in i rätt fas?

Kategori: Allmänt



Varför hinner man aldrig med? Jag är en ganska effektiv människa och kan planera och strukturera ganska bra tycker jag. Men man blir ju ändå aldrig färdig. Det stressar mig. Jag vill kunna ge järnet för att känna mig klar och kunna slappna av. En sak kan jag bara säga:

Då ska man inte vara lärare!!!

Det är ju världens bästa jobb, men man blir aaaaaaaaaaaldrig klar för dagen, det finns hur mycket jobb som helst. Att arbeta som lärare innebär att jag ska planera, utvärdera, bedöma en mängd lektioner, elever och skolfrågor jämt. Och allt måste dokumenteras numera. För varje lektion och arbetsområde måste det finnas en dokumenterad planering som utgår i från läroplan och kursplanerna och som innehåller syfte, innehåll, elevernas åsikter om arbetssätt, redovisningssätt, hur vi ska redovisa och arbeta. Omdömen ska sen utformas till varje elev utifrån detta. Detta tar enormt mycket tiiiiiiid.

Förutom det så arbetar jag 25% som administrativt stöd åt vår rektor. Vilket betyder ännu fler bollar i luften! Jag har förmdoligen en 7-8 projekt på gång bara där....men blir aldrig färdig!

Till hösten ska jag äntligen få arbeta som lärare på 100% och då ni, då kommer jag att ha hur mycket tid över som helst. Tror ni inte?

Nåväl, i vårt jobb har man ju långt sommarlov (7-8veckor) det vet ju alla och det är därför man blir lärare eller hur?

Nja, jag vet nu lite varför det är så. Det tar ca 2-3 veckor in i sommarledigheten innan man slutat arbeta i kapp och när det är 2 veckor kvar börjar man att planera igen för det kan man bara glömma att man hinner på jobbet.

Enligt läroplanen ska vi lärare arbeta i arbetslag och samarbeta om allt, jag säger bara tack gud för facebook! Annars hade vi aldrig lyckats med detta. Jag pratar garanterat mer med mina kollegor på facebook än på jobbet vill jag lova.

Nu ska jag skicka några omdömen till en av mina kollegor och gå och natta tror jag och drömma sött om skriftliga omdömen, individuella utvecklingsplaner, lokala pedagogiska planeringar och likabehandlingsplaner.

Gonatt!

5 år - 6 april 2011

Kategori: Allmänt

Världens sötaste tjej!


Josefin Elisabet Jönsson

Repris på denna fest i år hoppas vi också på


1 april

Kategori: Allmänt


Du kan gå ner nästan 3 kg på ett år bara genom att låta bli att klippa hårtopparna, visar forskning.


Dt.se

Här är kameran du kommer missa

DALARNA. Osynlig fartkamera bilisternas nya skräck. Robinsonkändis från Dalarna bakom projektet.



Dalademokraten
Räddningstjänsten köper Faluns hoppbackar

Räddningstjänsten köper Faluns hoppbackar

Publicerad: 2011-04-01 05:50



Di.se

DI.SE AVSLÖJAR: Skenande kopparpriser gör att Riksbanken säljer dina inväxlade 50-öringar vidare – för 62 öre styck. Som tur är har du rätt till del av kakan. (69 KOMMENTARER)



SKÅNE. För en månad sedan klubbades det kontroversiella beslutet om rökförbud på alla Region Skånes arbetsplatser. Nu tar regionen nästa steg och förbjuder fett och socker under arbetstid.