LIVET I LA

Josefin vallar skidorna

Kategori:

dsc01065 (MMS)

Josefin vallar skidorna

Då har man varit modell i några timmar då.

Kategori: Allmänt

Implementering eller inte?

Kategori: Allmänt

Det händer som vanligt inte så mycket här hemma mer än att jag jobbar, jobbar och jobbar. Har fått en förfrågan om ett nytt uppdrag från skolförvaltningen vilket känns kul. Jag gillar verkligen att få lite nya utmaningar, synd bara att mina kollegor i så fall får dra lasset på hemmaplan om jag är ute på annat. Jag får vikarie men det är inte alltid så lätt... Alla arbetar ju väldigt hårt redan! Vi får se hur det går. Tur att jag har så underbara kollegor och en chef som tycker att såna här uppdrag är viktiga.

På fredag ska jag äntligen få ta ut lite övertid och vara ledig i alla fall. Ska försöka släpa i väg min gamla ponny till veterinären för att kolla tänderna.

Jag och min härliga vän och kollega J ska i väg på en spännande upplevelse  på söndag också, det ska bli superskoj, men jag är lite pirrig. Mer om det här sen.

Nu ska jag leta efter spännande algebrauppgifter till mina härliga elever. I love my job!

Vi hörs

TJOHO!

Kategori: Allmänt

Livet rullar på tycker jag, veckorna ramlar i väg och snart sitter vi här och äter skinka och köttbullar. Hur ska man hinna köpa julklappar i år då tro? Mina barn som inte ens önskar sig något speciellt, vet inte vad det ska bli i år. Tomten får bestämma tror jag.

Undrar vad tomten tänker ge mig? Förra året fick jag ingenting av honom, hoppas jag varit lite snällare i år! vi ska i alla fall få fira en riktig Bullerbyjul hos lillebror med familj, det ser jag fram emot. Förhoppningsvis får jag mina nya fina skidor vallade också.

Låt vintern komma!

VÄLKOMNA!

Kategori: Allmänt

Nu försöker jag lära mig att designa bloggen lite:-)

Irriterad

Kategori: Allmänt

En man jag känner, som har eget företag och är väldigt nyfiken, har tydligen börjat kolla upp icke-kunder hos kronogden och skatteverket. Jag blir skitsur när ryktena sipprar ut därifrån. Kan människor inte få ha något i fred längre :-(

Höstbilder

Kategori: Allmänt




Fågeln i brännaren

Kategori: Allmänt

Dagarna går och snart står vi här och det är julafton. 6 veckor kvar till jullov bara. Men nu är det höstlov och vi är faktiskt lediga i två dagar, helt fantastiskt. På jobbet går dagarna lite väl fort och man hinner ingenting känns det som. Jag måste lära mig att det är så att vara lärare annars kommer jag att jobba ihjäl mig. Man blir liksom aldrig, aldrig klar. Mitt jobb är underbart, jag kan inte säga annat men balansen mellan arbete och fritid är inte alltid så bra.

Här hemma har vi fått för oss att skaffa höns också, som om vi inte hade nog att pyssla med. Så nu ska det gamla härbret byggas om till hönshus. Kom hit och hjälp till den som känner sig manad:-) Barnen har pratat om det i flera år och jag gillar ju att ha djur så varför inte, vi gör väl ett försök.

Måste passa på att berätta en knäpp sak som hände häromdagen. Jag har gnällt en vecka över min pelletsbrännare som inte kommer upp i rimlig temperatur och jag har försökt att ställa om den och ringt och grejat men inget blev bättre, den har ju fungerat förut så jag förstod liksom inte vad som hänt, tills jag bestämde mig för att göra ren den ordentligt. Då hittade jag en talgoxe inne i brännaren!!! Hur i hela friden har den kommit dit kan man undra? Halv och död låg där en liten talgoxe och stoppade upp pelletsen så att den inte kunde ramla ner och brinna som den skulle. Ingen redig begravning fick den heller, jag slängde ut den på komposten tillsammans med askan och var mest glad över att det skulle bli varmt i huset igen. Varmt blev det också!