LIVET I LA

Träningsdagbok

Kategori: Allmänt


Barnen har varit hos Magnus i helgen så jag har passat på att träna varje dag. 7 km löpning på fredag kväll, 19 km skidåkning på lördagen och i dag blev det löpintervaller, drygt  men effektivt vad jag förstår. Måste få upp farten lite till i år så jag måste nog träna lite intervaller helt enkelt.

Kikade i förra årets almanacka och konstaterade att jag tog min första löptur den 28/2 2010. Ett år har gått och jag har hunnit bli ett riktigt träningsfreak. Förra året hann jag med dessa lopp:

Grandloppet - löpning
Svealoppet - löpning
Tjejmilen - löpning
Älven runt - löpning
Lidingö tjejlopp - löpning
Träflasklöpet - löpning
Hackmora gå lunka löp - löpning

Korpiaden - längdskidor
Kullaloppet - längdskidor


I år har vi nya mål:

Premiärmilen
Vårruset
Tjejruset
Blodomloppet
Älven runt
Vasastafetten
Tjejmilen
Tjurruset

Kort/Tjejvasan


och tänk det är sportlov så lite mer träning lär det bli... Men på fredag, efter stafetten, hamnar skidorna på hyllan. Får vara nöjd med min första säsongn som skidåkare ca 35 mil, och en någorlunda förbättrad teknik.

39,4 sliten tjej

Kategori:

dsc01126 (MMS)

39,4 sliten tjej

Bussresa till Gävle tomorrow

Kategori: Allmänt

Jaha, sportlovet närmar sig och därmed också förkylningarna. Hade verkligen sett framemot en friluftsdag vid Tansvallen i dag men Josefin vaknade med feber, Magnus arbetar i Sveg eller nåt så det var bara att stanna hemma, tur var nog det för jag hann bara vakna upp och ringa överallt för att inse att jag inte mådde så bra jag heller. På tal om det, så fort man ska vara hemma så tar det en halv dag att anmäla tillfällig föräldrapenning hos försäkringskassan, ringa dagis, ringa jobbet, anmäla på PS sjävservice att man är hemma, sen ska man skicka in blanketter till försäkringskassan och fixa, ren tur att man kommer i håg alla procedurer varje gång. Man ska också komma i håg att ta hand om det sjuka barnet man är hemma med.

Nåväl, vi får väl se hur det går med min egen förkylning, börjar förstå dessa skidfantaster och deras ständiga rädsla för sjukor av olika slag. Nästa vecka går stafettvasan...MÅSTE BLI FRISK.

I morgon ska jag i alla fall försöka ta mig i väg på en bussresa med rektorer och lärare i kommunen. Till gävle ska vi alla och lyssna på Skolverkets information om den nya läroplanen. Kära LGR 11, jag börjar faktiskt tröttna på dig innan du ens sett dagens ljus. Hoppas på en trevlig dag i vilket fall. Sen tar jag sportlov.

Tack och hej leverpastej!

Negerbollar - chokladbollar

Kategori: Allmänt

Just nu ser jag att många gillar en sida som heter "negerbollar" på facebook. Jag gissar att det har att göra med att man envisas med att säga just negerbollar i stället för chokladbollar och att man vill visa någon form av (politisk?) ståndpunkt med att säga det.

Personligen tycker jag att det är mer choklad än negrer i dessa "bollar" och att det därför passar mycket bättre att de heter just chokladbollar.

När man går in på denna begåvade sida på FB så ser man också att de flesta som skriver där har mer eller mindre problem med det svenska språket och inte verkar vara typen som haft MVG i alla ämnen i skolan så man undrar ju lite om just dessa människor har något större inflytande på vårt språk och vårt val av namn på dessa goda små bollar.

En tanke bara...

-25,3

Kategori: Allmänt

Så kallt var det när jag släppte ut hästarna i  morse. Den minsta passade på att roa sig med att springa igenom staketet också eftersom hon är kär och inte vet i vilken hage hon hör hemma.

I fredags åkte i alla fall jag och Terese Kullaloppet på Lugnet. 5 km i väldigt fina spår, perfekta skulle jag vilja säga, arrangörerna hade kantat banan med marschaller och det var hur fint som helst i månljuset om än lite väl kallt. Jag lyckades på 22 minuter och 23 sek vilket jag är nöjd med. Det var ingen officiell tidtagning men enligt vänner i publiken åkte jag in på 16:e plats av 108 deltagare. Nöjd, med tanke på att det är första vintern jag åker skidor. Terese har varit rejält dålig i ryggen men bestämde sig för att vara med och gjorde också bra i från sig, hoppas hon håller sig pigg nu till stafetten. När jag kom hem hade jag svårt att bestämma mig om jag frös eller svettades och jag vet inte om jag tog ut mig lite för mycket eller om jag håller på att bli sjuk, mår fortfarande risigt och har inte gjort många knop. Glad att det är kallt ute så att man kan vara inne och mysa med gott samvete.



Stafettvasan hägrar om 2 veckor sen ska jag lägga skidorna på hyllan och ägna mig lite åt löpningen igen.

Bilder Korpiaden 2011 Foto: Jess J

Kategori: Allmänt


Japp, vi överlevde!



Privat vallateam



En vass konkurrent



Lyckligt ovetande om hur dryg en  mil kan vara

Reklam

Kategori: Allmänt

Om sidan ser konstig ut då och då är det för att jag försöker lära mig att lägga in reklam:-)

Korpiaden

Kategori: Allmänt


Japp, så var det gjort. Jag har åkt min första skidtävling! Efter 2 månaders nötande på skidorna  (de 2 första i hela mitt liv) så har jag nu tävlat, tur tur tur att Anette också var med. I och för sig så var det hennes fel att jag ens anmälde mig, hon vann en start och jag hakade på så klart...  Nåväl, jag har ju varit med på en del tävlingar i livet med hästar och annat, men det här var riktigt pirrigt. Det var faktiskt bara 16 damer med så det var svårt att smälta in i mängden liksom (Tacka vet jag tjejmilen och liknande). Efter 200 meter var mina armar trötta och jag hade förmodligen nått maxpuls redan p g a att jag stressade upp mig själv så enormt. Lugnets femma består ju i stort sett av 2,5 km uppförsbacke och 2,5 km nedförsbacke, så det var bara att kämpa på, jag hade bakhalt som 17 så jag sprang emellan spåren i stort sett hela vägen upp, jag längtade riktigt efter nedförsbackarna som annars skrämt mig rejält. Tog mig igenom de 2 varven i alla fall och gick i mål på 45.57 vilket jag får vara nöjd med. Anette åkte 40 sek snabbare dock! Typiskt! Nu är det gjort och jag är nöjd med mig själv i alla fall.

Tack till Jessica, Andreas, Jonatan, Josefin och Dan som var hejarklack!
Hoppas på att få några bilder av pressfotografen Jessica senare...

I går ville Jonatan också kolla in Lugnets skidspår så vi åkte ett varv på elljuspåret (3,3 km) han och jag. Han börjar bli en riktigt hejare på skidorna han med och har fått bra självförtroende, kul! Han vill också börja tävla så det är bara att hålla utkik efter rimliga tävlingar.



Staka på!

Skidserie

Kategori: Allmänt



Ella, Tova och Josefin. josefin gör skidtävlingspremiär.